Referat: AIF BARRIKADEN - ÖT Smygehuk FF

Startelvan: Martin Peeker (come-back efter 5 år) - Majed, Sénat, Gustav, Danne - Johan A, Park - Christian T, Driton, Per T - Anders

Avbytare var Martin N som spelade centralt i backlinjen sista 40 min:a, Govan som spelade sista dryga halvtimmen som höger yttermittfältare/högeranfallare, Daniel Sosa som spelade knappa sista halvtimmen på innermittfältet/som vänsteranfallare
och Per M som spelade sista knappa 20 som vänster yttermittfältare.

Vi spelade alltså för andra matchen i följd med en fyrbackslinje (men gick över till
3-4-3 på slutet i ett försök att gå ikapp.

Som kan utläsas av resultatet var det en mycket märklig match.

Vi inledde oerhört bra och spelade då ut våra motståndare totalt med ett spel vi inte sett på mycket mycket länge och definitivt inte under vårens seriematcher. Vårt fina spel resulterade också i hela 3 mål. I den 13:e min gjorde Per T 1-0 från nära håll efter en tilltrasslad situation där Per T fick en retur som han alltså slog in (på eget skott?) I den 16:e min slog Christian en perfekt löpboll till Anders som blev fälld av den utrusande målvakten. Straffen som följde slog Anders själv säkert in. I den 20:e min hade Anders på ett högerinlägg (av Driton?) en nick ur bra läge som målvakten räddade till hörna. Denna slogs av Driton. Vid bortre stolpen kom Danne
och nickade in 3-0. Den lilla åskådarskaran nöp sig i sina armar men jo det var sant - vi ledde över serieledarna med 3-0 efter spelade 21 min.

Vårt tredje mål ledde till en rejäl uppryckning från ÖT Smygehuks sida. Våra motståndare som tidigare verkat närmast paralyserade över att upptäcka att det lag som lyckats förlora mot Pelister (som ÖT slog med 11-0) inte alls var den lätta motståndare man förväntat sig trummade nu på i det ena fina anfallet efter det andra. Vi hade under en 15 minutersperiod i stort sett inget att säga till om och deras två reduceringsmål i 33:e resp.36:e min var synnerligen rättvisa. När Danne sedan i den 39:e min ökade på vår ledning till 4-2 på ett kanonskott från långt håll och ur dålig vinkel trodde och hoppades man att detta skulle kunna bli paussiffrorna och att ÖT då skulle känna sig tvingat att ösa på rejält framåt i andra halvlek med fina kontringslägen för oss. Så blev det inte. Målkavalkaden fortsatte. I den 42:a min sköt en ÖT-spelare ett mycket fint skott stolpe-in.

Andra halvlek var sedan bara 4 min gammal när ÖT fick en klar straff som de satte i mål och därmed var det alltså kvitterat. Spelmässigt fortsatte våra motståndare att dominera till en början men efter 10-15 min klingade det klara övertaget succesivt av och det kändes nu under en ganska lång period som om matchen stod och vägde. Båda lagen hade flera klara chanser. Våra bästa bestod i en boll som dansade på deras mållinje efter en hörna och ett jätteskott av Daniel Sosa som med knapp nöd räddades till hörna av målvakten. Efter lite taffligt och odistinkt försvarsspel blev det till slut ÖT som fick det viktiga ledningsmålet i den 77:e min.

Vi satsade nu i princip allt framåt vilket ledde till jätteytor för ÖT att kontra på. 6-4 kom också just på en kontring i den 80:e min. I den 89:e min ökade man till 7-4 innan Govan efter frispelning av Johan A på övertid mycket distinkt fastställde slutresultatet 7-5.

Sammantaget en bra match av vårt lag mot den åtminstone offensivt solklart bästa motståndaren hittills i årets serie.

Ingen exakt statistik p.g.a.att referenten inte var på plats hela tiden men vi hade nog något fler avslut och något fler hörnor än dem medan de kanske hade aningen fler målchanser. Spelmässigt dominerade ÖT totalt sett.

Nu ser vi fram emot att istället ta årets första seger mot hittills framgångsrika Vången nu på ONSDAG (OBS! - flyttat från fredag)